VEEL GESTELDE VRAGEN / FAQ'S
VANAF WELKE LEEFTIJD KAN IK MET mijn pup bij jullie STARTEN?
De gemiddelde leeftijd van een pup, waarop mensen met hun pup bij ons starten met een puppycursus -in groepsverband- is 12 weken. Voor pups vanaf 10 weken en ouder stellen wij de voorwaarde dat je pup minimaal 1 week bij je in huis moet zijn voordat je met je pup naar een training bij ons kan komen. Je pup moet zich nl. enigszins bekend en veilig met jou voelen alvorens je spannende-, nieuwe dingen gaat ondernemen met je pup zoals het volgen van een groepstraining. Als je pup jonger dan 10 weken is, vinden wij het belangrijk dat je pup minimaal 2 weken bij jou in huis is voordat je aan een groepstraining kan beginnen. Het volgen van een privétraining is mogelijk als je pup minimaal 9 weken oud is. Het is altijd mogelijk om de 1e training (of een training) van een groepscursus zonder pup bij te wonen, b.v. als je pup nog maar kort bij je in huis is of als je pup niet fit is.
mijn pup heeft nog niet alle puppy-entingen, kan ik al starten met puppycursus?
Een pup hoeft bij ons niet volledig ingeënt te zijn om aan een cursus of training deel te nemen. We gaan ervan uit dat je pup via de moeder al antistoffen heeft meegekregen en/of al wat anti-stoffen heeft opgebouwd via de 1e puppy-enting die je pup als het goed is bij de fokker gehad heeft. Wij raden aan om je pup op maat te enten door eerst een z.g. titer-bepaling te doen. D.m.v. een titer kan je zien of en in hoeverre je pup al dan niet beschermd is. Meer informatie over titerbepalingen vind je o.a. hier>>. Je kan ook contact opnemen met je dierenarts voor advies.
Mogen bezoekers en kinderen mee naar de training?
Zolang, t.g.v. Corona-maatregelen, publiek/bezoekers bij sportwedstrijden NIET zijn toegestaan; zijn kinderen niet toegestaan bij de trainingen. Bij privétrainingen mogen kinderen/gezinsleden wel bij de training aanwezig zijn.
KAN EEN GEMISTE TRAINING INGEHAALD WORDEN
Door de min of meer vaste samenstelling van de groepen is het helaas niet mogelijk om een gemiste training in te halen. Voor cursussen die in de zomerperiode starten is er de mogelijkheid om een (max. 2) gemiste trainingen in te halen aan het einde van de zomervakantie/begin van het nieuwe schooljaar. In sommige gevallen en in onderling overleg, kan een gemiste training ingehaald worden in een andere groep mits daar een plek beschikbaar is.
Geven jullie hond-kind trainingen?
Nee, voor hond-kind trainingen verwijzen wij in eerste instantie door naar Marjan Baas van The Art of Dog Training in Hilversum. Zij geeft goede- en leuke familietrainingen. Momenteel zijn deze trainingen alle on-line beschikbaar. Een aanrader voor elke ouder met een pup en kinderen in 1 huis. Gratis e-book en meer informatie over een goede- en veilige hond & kind relatie ga naar Dierbare Ontmoetingen>>.
waar is jullie trainingslocatie?
Onze trainingslocatie bevindt zich op Sportpark Kadoelen 4, 1035 NB Amsterdam.
De entree naar de locatie is tussen de witte sporthal en de uitrit van McDrive aan de IJdoornlaan in Amsterdam Noord. De entree is herkenbaar aan een gele poster met het woord "puppytraining" erop.
Op hetzelfde sportpark is tennisclub ATC Kadoelen gevestigd. We trainen op oude kunstgras tennisbanen van ATC Kadoelen. Link naar Google Maps>>.
De entree naar de locatie is tussen de witte sporthal en de uitrit van McDrive aan de IJdoornlaan in Amsterdam Noord. De entree is herkenbaar aan een gele poster met het woord "puppytraining" erop.
Op hetzelfde sportpark is tennisclub ATC Kadoelen gevestigd. We trainen op oude kunstgras tennisbanen van ATC Kadoelen. Link naar Google Maps>>.
Geven jullie training aan huis?
Al onze groepstrainingen en privétrainingen vinden plaats op onze (omheinde) trainingslocatie in Amsterdam Noord. In sommige gevallen geven wij training aan huis. Tarief voor de 1e training aan huis is 80 Euro (45 minuten training), elke 2e- en volgende training is 65 Euro (30 minuten). Meer info/afspraak maken: stuur een berichtje per email of een whatsapp
kan ik bij het trainingsveld gratis parkeren?
Ja, gratis parkeren kan op de parkeerplaats van McDonalds aan de IJdoornlaan/Parkeerplaats naast Basic Fit. Sla direct rechtsaf en rij richting McDonalds. Bij de 1e verkeerdrempel ga direct linksaf en rij tussen de groene prullenbakken door. Parkeer je auto naast Handcarwash/terras van McDonalds, vanaf daar is het een paar meter lopen naar de ingang van de trainingslocatie.
kan ik een keer komen kijken
Normaliter wel, maar zolang t.g.v. de Corona-maatregelen, publiek/bezoekers bij sportwedstrijden NIET zijn toegestaan, kunnen wij op onze locatie helaas geen helaas geen kijkers/bezoekers toelaten.
MOgen honden met elkaar spelen tijdens jullie cursus?
Nee, honden mogen tijdens de trainingen niet met elkaar spelen. Wij hebben daar goede redenen voor:
- wij kiezen ervoor om de pups niet met elkaar te laten spelen o.a. omdat als pups aan het begin van de training met elkaar spelen, dan zijn ze daarna waarschijnlijk te moe of té overprikkeld om verder te gaan met de training. Laat je pups aan het einde van een training met elkaar spelen, dan zijn de koppies vol, de lijfjes moe en dan krijg je geen goed-, noch ontspannen spel. We zien dan eerder stress-signalen en spanning bij pups waardoor ze niet goed kunnen spelen. Dat is niet wenselijk en draagt ook niet bij aan hun socialisatie.
- een andere reden waarom wij pups niet met elkaar willen laten spelen is dat voor het oefenen van spel, lichaamstaal en communicatie, pups meestal niet goede spelpartners van elkaar zijn. Het puppybrein is nog heel erg in ontwikkeling en pups zijn nog niet zo goed in staat om prikkels te verwerken en hun emoties te reguleren. Daarnaast vinden ze het moeilijk om te stoppen als ze moe zijn (net zoals kleine kinderen). Het is beter om een pup met een stabiele hond te laten spelen die ziet wanneer een pup gespannen raakt. Een andere pup kan dit vaak nog niet zo goed.
Gaan trainingen door tijdens (school)vakanties en/of feesdagen?
Ja, trainingen gaan door, ook tijdens (school)vakanties. Juist omdat in de vakantieperiode mensen pups in huis halen, we willen dan graag voor hen beschikbaar zijn en trainingen aanbieden. Uitzonderingen zijn:
- Koningsdag
- 1e- en 2e kerstdag
- nieuwjaarsdag
- 1e Paasdag
Gaan trainingen door als het slecht weer is? bijvoorbeeld als het regent?
Ja, trainingen gaan ook door als het regent. Het is fijn voor je hond als je een handdoek en/of een hondenjasje voor je hond mee neemt. Bij de volgende weeromstandigheden gaan trainingen NIET door:
- storm
- hagel
- sneeuw
- onweert
Is het niet te koud of te warm om met puppy buiten te trainen?
Pups kunnen, net als kinderen en oudere mensen, nog niet zo goed hun temperatuur reguleren. Bij de opzet van onze trainingen houden we daar rekening mee, zodat we ook in de koude seizoenen puppytraining kunnen geven.
- elke pup heeft de beschikking over een z.g. trainingsplatform. Dit is een verhoogd plateau, bedekt met een schuimrubberen laag of een deurmat. Al bij de 1e training begeleiden we eigenaren in hoe ze hun pup kunnen aanleren op dit platform te gaan zitten of liggen. Een deel van de training kan de pup dus van de grond zijn
- wij trainen op kunstgras, kunstgras isoleert, waardoor er veel minder koude van de grond af komt dan wanneer je b.v. op gras of op steen/beton traint
- eigenaren kunnen op rustige momenten tijdens de training op hun eigen bank gaan zitten en indien nodig de pup op schoot- of in de armen nemen
- elke eigenaar mag en kan een dekentje, handdoek en/of hondenjasje voor zijn pup meenemen. Er zijn evt. ook handdoeken voor de honden beschikbaar op de hondenschool
- bij oplopende temperaturen passen wij onze trainingen aan en trainen we volgens een z.g. zomerrooster. Op het veld is altijd een schaduwplek voor je pup en zorgen wij voor voldoende water en extra maatregelen om de pups tijdens of kort na de training wat te laten afkoelen. We houden de pups tijdens de warmte goed in de gaten en nemen passende maatregelen als wij dat nodig achten.
Nemen jullie alle rassen en kruisingen in training?
Nee, we nemen niet alle rassen in training. Honden die staan op de door de RDA in 2017 gepubliceerde lijst van Hoog Risico Honden of kruisingen daarvan, nemen wij helaas niet in training. Heb je een hond of kruising hiervan, dan raden wij je aan om contact op te nemen met een trainer die meer/veel ervaring heeft met dergelijke rassen/kruisingen. Bijvoorbeeld: Marja van Rijn, van Hondenschool Omnia of een andere hondentrainer met ervaring in het trainen van hoog risico honden/kruisingen.
Daarnaast nemen wij ook geen Mechelse-, Duitse- of Hollandse Herders in training die komen uit een werklijn. Hiervoor raden wij je aan om contact op te nemen met Marja van Rijn van Hondenschool Omnia of Hondenschool Maryvo in de omgeving van Alkmaar. Het is even rijden maar dan krijg je wel training van trainers met veel ervaring in het trainen van werklijnen, passend bij de drive en aanleg van je hond én op een positieve manier.
Daarnaast nemen wij ook geen Mechelse-, Duitse- of Hollandse Herders in training die komen uit een werklijn. Hiervoor raden wij je aan om contact op te nemen met Marja van Rijn van Hondenschool Omnia of Hondenschool Maryvo in de omgeving van Alkmaar. Het is even rijden maar dan krijg je wel training van trainers met veel ervaring in het trainen van werklijnen, passend bij de drive en aanleg van je hond én op een positieve manier.
Hoe lang mag je met een pup/jonge hond lopen?
Als vuistregel hanteer ik: 1 minuut x het aantal weken dat je pup oud is. Bijvoorbeeld een pup van 8 weken, 8 minuten per keer. Je mag gerust meerdere keren per dag (± 5 keer) met je pup naar buiten. Voor een gerichte richtlijn lees hier verder>>.
Waarom is het beter om in een boog om andere (aangelijnde) honden heen te lopen?
Answer to question 1