0 Comments
Met ingang van 19 november jl. hebben wij een nieuw Corona-protocol voor onze trainingslocatie in Amsterdam Noord. We geven les aan groepen van max. 4 cursisten, groepen zijn onderling van elkaar gescheiden. Bij de entree van het trainingsveld is hand-gel aanwezig om je handen te desinfecteren. ![]()
Met ingang van zaterdag 30 mei gaan we weer in groepen trainen. Op onze trainingslocatie hebben we aangepaste huisregels en zijn er verschillende Corona-maatregelen getroffen. Zo wordt het gebruikte trainingsmateriaal na elke groepstraining gereinigd, is het aantal bezoekers van de locatie beperkt tot 18 personen op een moment, kan iedereen voor- en na de training zijn handen desinfecteren, zijn looproutes gemarkeerd, zijn alle trainingsstations op minimaal 4 meter geplaatst en kunnen bezoekers op minimaal 2 meter afstand van andere bezoekers de trainingen volgen. We zijn ongelofelijk blij dat we weer aan groepen training mogen geven en hopen al onze cursisten en hun honden binnenkort weer gezond op onze locatie te mogen begroeten.
Honden zijn gewoontedieren, het is nu heel fijn voor je hond dat je de hele dag thuis bent, maar als we straks weer beetje bij beetje terug naar normaal gaan, dan zal je hond ook weer (meer) alleen thuis zijn. Het is belangrijk, ook nu, om je hond te leren om zich prettig te voelen als hij alleen thuis is. Heb je een hond die daar moeite mee heeft? Mijn collega en trainer van hondentrainers, Monique Bladder organiseert in april en mei 2020 een aantal webinars over dit onderwerp. Dit webinar is vooral geschikt voor (jong)volwassen honden en (buitenlandse)adoptiehonden. Heb je een pup die moeite heeft om alleen te zijn? Neem dan meteen contact met ons of een kynologisch gedragstherapeut op via NVGH, SPPD .
Heb je of krijg je een pup? Dit stappenplan, ontwikkeld door collega's van Hondenschool Ohmydog! in Den Haag, is te downloaden via hun website. Dit stappenplan is geschikt voor pups en voor volwassen (adoptie)honden. Zelf ben ik een groot fan van de visie van Roger Abrantes, internationaal gedragsbioloog/etholoog. Kort gezegd leer je met zijn stappenplan dat het voor je hond okay is als je er bent, maar dat óók okay als je er niet bent. Aan de hand 5 stappen -deze stappen kosten dagen, soms weken- om te doorlopen, leer je je hond om te gaan slapen als er niks te doen is/als je er niet bent. Dit stappenplan is geschikt voor pups- en voor volwassen (adoptie)honden. Corona-maatregelen en onze hondenschool:
Wij wensen iedereen alle goeds en sterkte voor nu en de komende tijd. Deze cursus is voor oud cursisten van de hondenschool die de Basiscursus/Basistraining hebben afgerond. Meer info/aanmelden>>
De meeste puppy's worden rustig, kalm en relaxed geboren. Ze kijken bedachtzaam de wereld in. En staan met hun 4 pootjes op de grond. Als er iets is wat veel mensen vervelend vinden dan is het het opspringen van hun pup of (jonge)hond. Wil je dit voorkomen? Doe je pup en daarmee jezelf een plezier en vraag mensen om hun handen thuis te houden. Hoe aantrekkelijk ook, aaien is voor de meeste honden en juist ook voor pups meestal geen fijne ervaring. Wacht tot je pup zich veilig en vertrouwd voelt en zelf aangeeft dat hij eraan toe is om geaaid te worden. Wanneer kan je je pup aaien? Als hij met zijn heupen rustig tegen je aanduwt. Als hij op je voeten gaat zitten of tegen je aan gaat liggen. Overval hem niet met je handen, maar kriebel/aai hem dan rustig en kort over zijn borst of onder zijn kin. Aai hem niet over zijn kop, oren of zijn schoft. Dit zijn z.g. hotspots en meeste honden reageren hier gevoeliger op aanrakingen. Ook (je) kinderen, buren, vrienden, familie etc. zullen geduld op moeten brengen. Vraag of ze hun handen thuis houden en de pup (alle)tijd geven om hen rustig te leren (her)kennen. Honden doen dit door te snuffelen. Als je op dit moment over de hond heenbuigt/bukt of gaat aaien, wordt het ineens voor je pup een spannende situatie. Die spanning uiten ze door te springen, druk te doen of naar de handen/kleding te happen. Dus vraag mensen (als ze je pup willen aaien) of ze rustig rechtop blijven staan en de pup de tijd geven om met hen kennis te maken door te snuffelen. De beloning zal extra groot zijn. Als een pup vol vertrouwen en rust aan je voeten gaat zitten, tegen je benen aanduwt en aangeeft, ik vertrouw je, ik herken je, ik voel mij veilig bij je. Op dat moment kun je gaan aaien en is het genieten geblazen voor beide partijen. Stop voor je pup (met zijn bek aangeeft) dat het genoeg is. Een pup die springt en naar je handen hapt als je hem aait, zegt op zijn manier: "ik vind het spannend, ik heb nog niet genoeg vertrouwen".
Meer lezen>> |